Laitoimme vanhan omakotitalon ulkovalaistuksen uusiksi. Vanhassa talossa oli alkujaankin liian vähän ulkovalaisimia ja niidenkin teho ei ollut enää tätä päivää ja valaisimien kuvut olivat kellastuneet, jolloin valoteho oli huono. Samoin terassin vanhoihin upotettuihin valaisimiin oli päässyt lintuja sisälle ritilöiden välistä. Talon takakautta kuljetaan usein esimerkiksi hakemaan postia tai viemään roskia. Kulkureitillä on vain yksi valaisin ja senkin sai päälle valaisimen alapuolella olevasta kytkimestä, ja silloin oltiinkin jo roskalaatikolla. Pihalla oli kaksi käpyvalaisinta, jotka eivät enää toimineet ja niihin oli aikoinaan kapelointi tehty väärin MMJ-kaapelilla, eikä maakaapelilla. Myös iän myötä näkökyky heikkenee ja uudelle valaistukselle oli tarvetta.

Kulkureitille asennettiin räystäisiin Jupeledin suunnattavat LED-alasvalot. Valaisimet syttyvät liikkeestä, kun on tarpeaksi hämärää. Liiketunnistimet ovat molemmissä päissä kulkureittiä.

Talon etupuolelle asennettiin myös räystäisiin Jupeledin suunnattavat LED-alasvalot, jotka ovat päällä aina kun on riittävän hämärää. Kun valaisimet ovat räystäissä ne antavat kulkureitille tasaisen valon, eikä valaisimet ole tiellä seinissä ja häikäise ohi kuljettaessa.

Pääoven luona vaihdettiin vanha kellastunut valaisin uuteen LED-valaisimeen sekä kellastunut numerovalaisin vaihdettiin uuteen Enston LED-numerovalaisimeen.

Terassilta poistettiin uppovalaisimet ja tilalle samoille paikoille asennettiin Airam Flat LED-valaisimet. Varaston eteen lisättiin omalla liiketunnistimella oleva LED-valaisin sekä varaston päätyyn vaihdettiin vanhan kellastuneen valaisimen tilalle uusi LED-valaisin.

Molemmat vanhat käpyvalaisimet poistettiin ja takapihalle asennettiin uusi Airamin pollari-valaisin ja sille kaivettiin uusi maakaapeli. Pollariin asennettiin hämäräkytkimellä oleva LED-polttimo, jolloin valo palaa aina kun on riittävän hämärää.

Värisävyksi valittiin 4000K, jolloin päästiin eroon kellertävästä valosta.

Nyt ulkovalaistus on riittävä ja pihalla näkee hyvin kulkea. Osa valaisimista toimii liikkeestä ja osa hämäräkytkimellä. Talon etupuolella olevat seitsemän valaisinta kuluttuvat yhdessä 42 wattia, joten kulutus on pientä, vaikka ne ovatkin aina hämärällä päällä. Valaistus tuo myös turvallisuuden tunnetta, kun valoa on pimeälläkin riittävästi ja osa syttyy jos pihalla liikutaan.

 

 

Ulkovalaistus kuntoon.